Як виконують свої обіцянки мери обласних центрів

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки політики та чиновники. Сьогодні ми пильно придивилися до мерів обласних центрів України й підрахували їхній рейтинг відповідальності. Обіцянки зафіксовані на час каденції з урахуванням всіх періодів перебування на посаді, в тому числі виконувача обов'язків міського голови.

Мери зазвичай дають багато обіцянок. На сьогодні максимальний рівень виконання запевнень серед усіх мерів у Сергія Надала (Тернопіль), який виконав 61% зобов'язань. Втім, можна сказати, що Надал є одним із найдосвідченіших мерів, оскільки обіймає посаду з листопада 2010 року. За цей час він дав 301 обіцянку, з яких виконав 183, а 65 – провалив.

Друге місце в рейтингу відповідальності українських мерів на сьогодні посідає Володимир Миколаєнко (Херсон), який за чотири роки на посаді міського голови встиг виконати 55% обіцянок. Загалом за ним значаться 53 зобов'язання, з яких він 29 виконав, а 21 – провалив.

Третє місце ділять два мери, які виконали по 51% обіцянок: тепер уже колишній міський голова Полтави Олександр Мамай та чинний мер Вінниці Сергій Моргунов.

Суд визначився з відстороненням мера УжгородаСудове засідання тривало майже чотири години. Підтримати Андріїва прийшли депутати Ужгородської міськради і голова Закарпатської області Геннадій Москаль.

Варто відзначити, що нещодавно звільнений мер Полтави – такий самий «старожил» на посаді, як і мер Тернополя – полтавці обрали Мамая в 2010 році, а на наступних виборах у 2015 році він знову переміг. За вісім років каденції Мамай дав 140 обіцянок, з яких 71 виконав, а 69 – провалив. На позачерговій сесії Полтавської міськради 14 вересня 2018 року депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю та достроково припинили його повноваження. Зараз обов'язки мера виконує новообраний секретар міськради Олександр Шамота.

Міський голова Вінниці, який також виконав більш ніж половину своїх запевнень, на посаді не так давно. З лютого 2014 до листопада 2015 року він був виконувачем обов'язків міського голови, а потім уже очолив Вінницю. За цей час Моргунов дав 160 обіцянок, з яких 81 виконав, а 10 – провалив. Решта зобов'язань меру ще потрібно втілити в життя.

Рівно половину обіцянок виконав мер Харкова Геннадій Кернес, який стоїть біля керма міста з березня 2010 року. В його активі 159 запевнень, з яких 80 виконані, а 58 – провалені.

Решта мерів поки що не подужали й половини обіцяного. Так, міський голова Києва Володимир Кличко впорався із 46 відсотками обіцянок. З червня 2014 року він дав 328 зобов'язань, з яких 150 виконав, а 89 – провалив. Ще 89 намірів і планів столичного мера поки що в процесі виконання.

Мер Одеси Геннадій Труханов за чотири роки впорався із 40% зобов'язань: з 87 обіцянок він виконав 35, а 8 – провалив.

Андрій Садовий, який очолює Львів із березня 2006 року, дав 389 запевнень, з яких виконав 153 (39%), а 99 – провалив. Ще 137 намірів поки що очікують втілення.

Найнижчий рейтинг відповідальності в мера Черкас Анатолія Бондаренка, який із листопада 2015 року дав 64 обіцянки, але виконав лише 17% запланованого.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» відстежило, як виконують обіцянки голови ОДА.

Також ми писали, яка політична ситуація в Івано-Франківській області напередодні президентських виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: