Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович обіцяє звільняти директорів шкіл за побори з батьків

3 вересня 2018 року міський голова Андрій Райкович запевнив в тому, що у Кропивницькому звільнятимуть директорів шкіл за побори з батьків. "Як міський голова, що заборонив побори школи з батьків, я не хочу чути, що в окремих закладах батьки збирають чималі кошти, – попередив Андрій Райкович. - Я сказав директорам, що вони опиняться за межами школи, якщо вимагатимуть самі або через посередників кошти з батьків".
Архів
Сказано 3 вересня 2018 р.

Джерело

  • http://kropyvnytskyiua.com/u-kropivnitskomu-zvilnjatimut-direktoriv-shkil-jaki-vimagatimut-pobori-vid-batkiv
  • https://kr.depo.ua/ukr/kr/raykovich-dav-misyac-na-privedennya-kropivnickih-shkil-do-vimog-novoyi-ukrayinskoyi-shkoli-20180903831270
  • Лист начальника управління культури і туризму Анни Назарець
  • https://cbn.com.ua/2020/07/20/mer-kropyvnytskogo-andrij-rajkovych-zhodnyh-poboriv-u-shkolah/

Результат

Дана обіцянка перенесена до розділу «Архів», оскільки перевірити її виконання неможливо. Випадки примусового збору коштів з батьків офіційно не виявлено, відповідно директорів шкіл не звільняли.

За інформацією наданої Кропивницькою міською радою від 18 серпня 2019 року працівники управління освіти провели перевірки шкіл в результаті яких, фактів примусового збору коштів з батьків не виявлено.

20 липня 2020 року, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович вкотре нагадав директорам шкіл свою жорстку позицію щодо збору коштів з батьків.

Міський голова наголосив, що у школах Кропивницького такого ганебного явища бути не повинно, передає пресслужба міськради.

«Ми з вами про збори коштів з батьків давно і серйозно поговорили. Всі знають мою позицію із даного питання: торкнеться рука вчителя чи директора батьківських грошей, то ця ж рука нехай пише заяву на звільнення, – зазначив Андрій Райкович. – Що це за полеміка в мережі інтернет, що батькам необхідно збирати якісь кошти, щоб відновити клас після ремонту в 31-й школі?»