Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у серпні

Читать на русском

У серпні політична активність завмерла настільки, що Адміністрація президента України та Кабмін не подали до Верховної Ради жодного законопроекту, а нардепи зареєстрували лише 23 законодавчі ініціативи. При тому, що в попередньому (не найкращому в плані продуктивності місяці) до парламенту було подано 169 проектів законів. «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи минулого місяця напрацювали та зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

Традиційно найбільшу кількість законопроектів підготувала фракція БПП. З 23 зареєстрованих проектів документів 14 розробили й подали нардепи від БПП. П'ять депутатів написали по два законопроекти: Руслан Демчак, Вадим Денисенко, Михайло Довбенко, Сергій Каплін та Павло Різаненко. Ще 11 депутатів від БПП підготували по одному законопроекту.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 1 до 29 серпняЧлени Кабінету міністрів дали лише 16 нових обіцянок у серпні. Найбільше запевнень стосуються інфраструктури.

Представники «Народного фронту» приєдналися до підготовки 4 законопроектів. Лідерами серпня від фракції стали Олександр Кірш, Вадим Кривенко, Максим Поляков, Віктор Романюк. Кожен із них доклав зусиль для підготовки одного законопроекту.

В «Опоблоці» розробили 9 законопроектів, але подали лише 2. Лідерами серпня стали Юрій Бойко та Юлій Іоффе.

Представники групи «Воля народу» долучилися до розробки двох проектів законів: по одній ініціативі подали Сергій Лабазюк і Сергій Шахов.

Від фракції «Самопомочі» єдиний законопроект подала Олена Бабак.

Лише 4 законопроекти підготували позафракційні нардепи: два подав Віталій Купрій і по одному – Ірина Геращенко та Сергій Тарута.

Жодного проекту закону не подали фракції РПЛ та «Батьківщини».

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, за які законопроекти фракції та групи готові голосувати 4-7 вересня.

Про те, як працювали міністри Гройсмана в серпні, читайте в нашому дайджесті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: