Підозрювані в отруєнні Скрипалів причетні до спецслужб – ЗМІ

Читать на русском
Підозрювані в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російських спецслужб.

Підозрювані в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російських спецслужб, що підтверджується низкою документів, а також прямими і непрямими доказами.

Про це йдеться в спільному розслідуванні, опублікованому виданнями The Insider і Bellingcat 14 вересня, пише «Слово і Діло».

Підозрювані в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є співробітниками російських спецслужб.

Відзначається, що в базі Федеральної міграційної служби Росії (ФМС) немає ніяких відомостей про Петрова до 2009 року, коли йому було видано паспорт. Петров отримав документи замість «зіпсованого паспорту», якого, за даними видань, насправді не існувало.

Є інформація, що Петров народився 13 липня 1979 року в місті Котласі. А на файлі з паспортними даними міститься штамп «цілком таємно» і позначка «цей лист ц.т.» (цілком таємно).

За місцем проживання Олександра Петрова раніше мешкав ще один чоловік із таким же прізвищем, проте іншими паспортними даними. Згідно з даними про реєстрацію пасажирів на рейс, які є в розпорядженні The Bellingcat і The Insider, номери закордонних паспортів Боширова і Петрова відрізняються всього однією цифрою. У базі ФМС таких закордонних паспортів немає. Згідно з даними реєстрації, обидва росіянина придбали квитки за день до вильоту, що суперечить їхнім словам про заздалегідь заплановану поїздку.

Відзначається, що в цей же день, але трохи раніше, квитки до Лондону купила донька Скрипаля Юлія. Крім того, паспорти були видані управлінням ФМС 770001 у місті Москві, в якому паспорти отримують лише привілейовані особи за хабар або російські силовики.

Крім того, якщо поміняти останню цифру в паспорті Петрова або Боширова, то можна виявити людей «з дивними анкетами, з неповними адресами» і відсутніх в будь-яких соціальних мережах і базах даних.

Раніше США назвали умови для скасування другого пакету санкцій по «справі Скрипалів».

Також нагадаємо, Британія звинуватила Росію в дезінформації у справі Скрипаля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: