У ВРП не надали деталей скарги НАБУ на суддю Сеніна

Читать на русском

У Вищій раді правосуддя не розповіли подробиць скарги на слідчого суддю Солом'янського суду Києва.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя не надала деталей скарги Національного антикорупційного бюро на слідчого суддю Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна.

Про це йдеться у відповіді ради на запит журналіста «Слова і Діла».

Як вказується в документі, інформація, яка стосується питань автоматизованого розподілу матеріалів між членами ВРП, є службовою.

«Інформація, яка стосується питань автоматизованого розподілу матеріалів між членами Вищої ради правосуддя й міститься в протоколі, створеному автоматизованою системою, а також передує процесу ухвалення рішення (в цьому випадку щодо запитуваної дисциплінарної скарги) є службовою інформацією, в зв'язку з чим не вбачається можливим її надати», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, суддя Сенін повернув Центру протидії корупції скаргу на постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття підозр сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову й колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю. На думку судді, ця скарга непідсудна Солом'янському суду. Водночас Апеляційний суд скасував рішення Сеніна й повернув скаргу назад до Солом'янського суду, оскільки згідно з нормами КПК, скарга на дію правоохоронців подається за територіальною юрисдикцією органу досудового розслідування, тобто в цьому випадку НАБУ в Солом'янському суді.

Раніше також стало відомо, що НАБУ поскаржилося на Сеніна до ВРП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: