Росія намагається підірвати ситуацію в Україні та вплинути на вибори – Порошенко

Читать на русском
Президент також нагадав про заборону в Україні російських соціальних мереж, адже вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної й підривної кампанії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія намагається підірвати ситуацію всередині України й вплинути на українські вибори.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко не планує брати участь у парламентських виборах 2019 рокуСказано 28 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

В інтерв'ю телеканалу CNN Порошенко зазначив, що президент РФ Володимир Путін розуміє, що «досягти успіху у військовій операції на суходолі він не зможе, але він очікує, що успіху можна досягти під час виборів», повідомляє прес-служба глави української держави, пише «Слово і Діло».

«І отже, він підриває стабільність усередині країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше, технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку «Спутник ТВ», RussiaToday і багатьох інших», – сказав український президент.

Вибори-2019: яка стратегія Банкової та що відбувається в опозиціїНародний депутат Євгеній Мураєв вийшов зі складу партії Вадима Рабіновича За життя. Про політичні тенденції більше знають експерти.

Серед прикладів дезінформації, яка поширюється Росією, Порошенко виділив заяви про те, що в Україні не російська агресія, а «громадянська війна», й це не Росія відповідальна за агресію, звинувачення української влади в тисячах жертв цієї війни, а також заперечення присутності російських військових на окупованій території.

Президент також нагадав про заборону в Україні російських соціальних мереж, адже вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної й підривної кампанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: