Порошенко заявив, що силового сценарію визволення Донбасу не буде

Читать на русском
Україна – не Росія, українці належать до іншої цивілізації, де цінують людське життя, заявив український президент Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що силового сценарію визволення Донбасу не буде.

Про це він повідомив під час урочистостей з нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук України 29 вересня в Харкові, передає Слово і Діло.

Президент підкреслив, що жоден український політик, в тому числі він, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк перетворився на Грозний у часи першої і другої Чеченських воєн.

«Путінський сценарій, який його радує, нам не потрібен, і ми цього не допустимо – сценарію, коли Кремль знищував мирне населення килимовим бомбардуванням. І ми тут теж хочемо сказати, що Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя», – заявив Порошенко.

Він підкреслив, що політико-дипломатичне врегулювання ситуації, пов'язаної з агресією Росії, є квінтесенцією його стратегії боротьби за мир і деокупацію.

«Так, вона не швидка, вона потребує часу, нервів, витримки... Політико-дипломатична стратегія – запорука миру в усій Україні, зокрема на прифронтовій Харківщині. Ви маєте знати, що президент не зробить жодного кроку, який би поставив під ризик мирну роботу Харківської області», – додав президент.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути ДонбасСказано 6 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше, спостерігачі спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявили, що у Донецькій та Луганській областях зафіксовано близько 134 вибухів.

Додамо, Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв розповів, що перемога України у війні на Донбасі залежить не тільки від суто військової складової, а й від зміни свідомості людей.

Відзначимо, 6 жовтня 2017 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: