Порошенко: Миротворці на Донбасі – це ще не мир, але вже і не війна

Читать на русском
Україна, США, Німеччина, Франція готові внести спільну резолюцію про миротворців на розгляд Радбезу ООН.

Президент України Петро Порошенко заявив, що не може назвати приблизні терміни рішення про миротворчу місію на Донбасі.

Про це він повідомив під час виступу на економічному форумі в Харкові, передає Слово і Діло.

«Буду відвертим, я не можу сьогодні назвати навіть приблизні терміни рішення про миротворчу місію. І навіть не можу впевнено прогнозувати, що воно станеться. Але це точно те, що потрібно Україні. Мегаскладність цього завдання не означає, що ми не повинні над ним працювати», - сказав він.

Глава української держави зазначив, що миротворці на сході України - це «ще не мир, але вже і не війна».

«Миротворці ООН на всій території окупованого Донбасу з виходом на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону гарантують припинення активних бойових дій», - підкреслив Порошенко.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

Він також нагадав, що Україна, США, Німеччина, Франція готові внести спільну резолюцію про миротворців на розгляд Радбезу ООН.

«І якщо Росія скористається правом вето, це буде її викликом не лише Україні, а всій світовій спільноті», - резюмував він.

Раніше президент України Петро Порошенко в ході свого виступу на Генасамблеї ООН закликав ввести миротворців на Донбас. Глава держави також обговорив це питання з генеральним секретарем ООН.

Також Курт Волкер заявив, що шість країн виявили готовність приєднатися до миротворчої місії ООН на Донбасі.

Серед цих країн Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина.

За словами спецпредставника Держдепу, те, як буде організована, де і коли розгорнута миротворча місія на Донбасі, підлягає обговоренню.

До яких країн Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, як це допомогло закінченню конфлікту - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: