Вибори-2019: яка стратегія Банкової та що відбувається в опозиції

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Суперечки на південно-східному електоральному полі тішать око й роблять прозорою стратегію Банкової щодо намагання витягнути Юрія Бойка до другого туру.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Мураєв вийшов із партії «За життя». Чисто політтехнологічно з ним у партії було більше шансів. Так, східний електорат також не проти повірити в «нові обличчя». Умів зробити провокативні заяви, які надихали проросійський електорат. Негативний персонаж, але яскравий і енергійний»_, – зазначив Охотін.

Втім, проект «За життя» підходить до логічної кульмінації, уточнив політтехнолог.

За його словами, об’єднання Рабіновича-Медведчука та «Опозиційного блоку» виглядає лякалкою для електорату на вибори-2019.

«І від них тхне мертвеччиною, якщо подивитися ближче. Щоб повністю перетворити проект на кунсткамеру, там не вистачає лише Петра Симоненка», – додав він.

Дивно, що виборці «Опозиційного блоку» до цього часу бачать у ньому хоч щось опозиційне, підкреслив експерт.

Він звернув увагу, що лічильник сумісного голосування на сайті «ОПОРИ» показує 14% спільних голосувань між партією влади та партією Бойка із січня 2017 до липня 2018 року. Серед них – 20 вирішальних голосів на підтримку скандальної судової реформи.

Раптовий Медведчук. Колонка Леоніда ШвецяВіктор Медведчук останнім часом постійно фігурує в новинному полі України. З останнього – Медведчук купив телеканал 112.

«Власне, доступ Рабіновича до телеканалів уже вкотре показує його потрібність для нинішньої влади та колишніх господарів Партії регіонів – Сергія Льовочкіна та Ріната Ахметова», – пояснив фахівець.

«Що бачимо в сухому залишку. «Опозиційний блок» і «За життя» танцюють під дудку Банкової, Льовочкіна та Ахметова. Рабінович, Медведчук і Бойко весело намагаються налякати український електорат і мобілізувати його, а самі викликають справедливе нерозуміння в свого ядра. Ну й добре», – резюмував Петро Охотін.

Більше про політичні тенденції – в авторському матеріалі «Раптовий Медведчук. Колонка Леоніда Швеця».

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, кого українці бачать майбутнім президентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: