Супрун вимагає допустити до Сенцова українських лікарів

Читать на русском
За словами в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, політв'язня Олега Сенцова відвезли в лікарню для «планового обстеження», в той час як російські лікарі нібито не виявили у нього проблем зі здоров'ям.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що Київ вимагає доступу українських лікарів до політв'язня Олегу Сенцову.

Про це вона написала в Twitter, передає Слово і Діло.

«Олега Сенцова вивезли в лікарню для «планового обстеження». Раніше омбудсмену Людмилі Денисовій повідомили про те, що консиліум лікарів нібито не виявив у Олега особливих проблем зі здоров'ям. Вимагаємо доступу до Олега українських лікарів!», - написала Супрун.

«У зв'язку з плановим обстеженням 28.09.2018 року засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитнангську міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-фахівців», - йдеться в повідомленні міської лікарні, куди був відправлений Сенцов.

Пізніше, у відомстві уточнили, що, з огляду на результати проведеного обстеження, для Сенцова проведена корекція лікування.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських в'язнів. За ці майже три місяці він пережив декілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Нагадаємо, політв'язень Кремля Станіслав Клих написав іншому українському ув’язненому в Росії Олегу Сенцову із закликом припинити голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: