Російські ЗМІ повідомили, на кого Кремль готовий обміняти Сенцова

Читать на русском
Як стверджує джерело, Кремль готовий обговорювати обмін Олега Сенцова безпосередньо з Вашингтоном.

Влада РФ готова обміняти українського режисера і політичного в'язня Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також Марію Бутіну.

Про це повідомляє російське опозиційне видання Новая газета з посиланням на джерело, близьке до переговорів щодо обміну полоненими між Україною і РФ, пише Слово і Діло.

Як стверджує джерело, Кремль готовий обговорювати обмін Олега Сенцова безпосередньо з Вашингтоном. Україна при цьому не буде стороною переговорів. Також повідомляється, що офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила виданню, що «не в курсі» подібної ініціативи.

Нагадаємо, Віктор Бут - російський підприємець, засуджений в 2012 році в США на 25 років в'язниці за намір незаконно здійснити торгівлю зброєю і підтримку тероризму. Суд визнав Бута винним за декількома пунктами звинувачення, в тому числі в змові з метою продажу зброї організації Революційні збройні сили Колумбії - Армія народу, яку американська влада вважає терористичною. Сам Бут, який перебуває в ув'язненні з 6 березня 2008 року, свою провину не визнає.

Росіянин Костянтин Ярошенко був арештований 28 травня 2010 року в Ліберії співробітниками спецслужб республіки за звинуваченням у підготовці до транспортування великої партії кокаїну. Потім льотчика депортували до США. 7 вересня 2011 року окружний суд США по південному округу штату Нью-Йорк засудив Ярошенка до 20 років тюремного ув'язнення, визнавши його винним у злочинній змові з метою контрабанди великої партії наркотиків, частина якої призначалася для реалізації в США.

Раніше в Росії опублікували фото Сенцова, котрий потрапив до лікарні.

Також нагадаємо, Сенцову дали звання почесного громадянина Парижа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: