Українські школи отримають абетки жестової мови

Читать на русском

Мінімум 223 тисяч людей в Україні спілкуються на мові жестів. У школах почнуть вивчати абетку жестів.

Кожна українська школа отримає «зіркову абетку», яка руками популярних українців розшифровує алфавіт жестовою мовою.

Як пише «Слово і Діло», це передбачає Меморандум про співпрацю в розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, який 27 вересня підписали Міністерство освіти й науки та громадська організація «Відчуй», повідомляє прес-служба МОН.

Шкільна та вища освіта: які теми найбільше хвилюють Лілію ГриневичМайже половина обіцянок міністра освіти Гриневич стосується шкільної реформи. Набагато менше намірів у чиновниці з приводу вишів і науки загалом.

Зокрема, у документі прописана співпраця в межах проекту «Коли тиша заговорила», що направлений на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед педпрацівників та учнів шкіл.

«Сьогодні щонайменше 223 тисяч людей спілкується жестовою мовою. Це робить її однією із найвживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО «Відчуй» ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і, можливо, навіть заохотити молоде покоління вчити жестову мову», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

В абетці, яка покликана популяризувати вивчення жестової мови, відомі діячі культури жестами передають літери українського алфавіту.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Лілія Гриневич не змогла виконати обіцянку, що всі підручники для першого класу будуть надруковані до початку навчального року.

Пізніше чиновник розповіла, що школи отримають підручники до 1 жовтня.

Раніше Лілія Гриневич в інтерв'ю «Слову і Ділу» заявляла, що в 2018 році в Україні буде надруковано в 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай.

Повне інтерв'ю з міністром освіти читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: