НАБУ призначило експертизу в справі ПриватБанку

Читать на русском
У Національному бюро призначили експертизу в справі розтрати рефінансування посадовими особами ПриватБанку.

Детективи Національного антикорупційного бюро призначили комп'ютерно-технічну експертизу в кримінальному провадженні про розтрату коштів ПриватБанку.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні детектива НАБУ вказується, що посадові особи ПриватБанку протягом 2016 року в процесі реструктуризації кредитного портфеля перевели заборгованість із наявних неопераційних компаній на такі самі. Ці фірми здебільшого були новоствореними й не мали достатніх коштів для обслуговування кредитів, а також можливостей для їх отримання через фактичне непроведення реальної господарської діяльності. За інформацією НАБУ, нові кредити мали нижчі за ринкові відсоткові ставки в розмірі 10,5% річних у національній валюті з тривалим терміном погашення (період 2023-2026 років), заходи щодо погашення кредитів, наданих пов'язаним із банком особам, також не вживалися.

Під час досудового розслідування детективи також встановили, що складання й підписання кредитних договорів, додаткових угод до них, а також інших документів, пов'язаних із видачею кредитів, між ПриватБанком і новоствореними фірмами здійснювалося в системах (базах даних), які називаються «Папка 24» та «ПриватДок», із застосуванням електронного цифрового підпису, існування якого передбачене внутрішніми положеннями банку.

Для установки обставин, пов'язаних з використанням комп'ютерно-технічних засобів, інформації та програмного забезпечення, детективами НАБУ була призначена експертиза в цьому кримінальному провадженні. Від експерта в НАБУ прийшло клопотання про надання додаткової інформації та документів, необхідних для проведення судових експертиз. У зв'язку з цим детективи просили суд надати необхідний доступ. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ отримало черговий доступ до документів у справі ПриватБанку. Раніше керівник САП Назар Холодницький розповів, на якій стадії перебуває розслідування щодо ПриватБанку. Також НАБУ отримало доступ до документації банківської системи в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: