Розтрата коштів ПриватБанку: НАБУ отримало черговий доступ до документів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть вивчити рух коштів на рахунках семи компаній у справі ПриватБанку.

У рамках кримінального провадження про можливу розтрату понад 116 мільярдів гривень ПриватБанку детективи НАБУ отримали доступ до документів банку «Кредит Дніпро» щодо семи фірм-фігурантів справи.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ встановили, що посадові особи ПриватБанку протягом 2016 року в процесі реструктуризації кредитного портфелю перевели заборгованість зі 193 наявних компаній, які здебільшого були новоствореними й не мали достатніх коштів для обслуговування кредитів, а також можливостей для їх отримання через фактичне не проведення реальної господарської діяльності.

Крім того, в Бюро відзначили, що невстановлені досудовим розслідуванням особи від імені авіаційної компанії «Роза Вітрів», ПАТ «Дніпроавіа», ТОВ «Апріорі», ТОВ «Дніпропетровськ», ТОВ «Меноріта», ТОВ «Охоронний Дніпро» і ТОВ «Сталь» відкривали рахунки в банку «Кредит Дніпро» для прикриття незаконної діяльності вказаних товариств. У зв'язку з цим детектив просив суд надати доступ до документів банку «Кредит Дніпро», а саме інформації щодо рахунків вищезгаданих фірм, у тому числі про рух коштів.

Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів ОТП Банку щодо низки компаній-фігурантів справи ПриватБанку.

Раніше Бюро також отримало доступ до рахунків низки компаній в Ощадбанку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: