Розтрата коштів ПриватБанку: НАБУ отримало доступ до документації банківської системи

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро продовжують збирати інформацію, перевіряючи документи ПриватБанку в рамках розслідування.

У рамках розслідування можливого розкрадання 116,8 мільярда гривень ПриватБанку детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до документації банківської системи ПБ.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

НАБУ хоче перевірити документи з метою з'ясувати, як компанії-пустушки, на які перекинули кредити інших підприємств-пустушок, отримали електронний підпис. Також у Бюро перевірять, хто контролював підписання договорів між ПриватБанком і зазначеними компаніям.

Обшуки НАБУ в ПриватБанку: куди поділися мільярди гривеньЖурналіст «Слова і Діла» Олег Новіков розповів, із чим були пов'язані обшуки місячної давності в головному офісі ПриватБанку.

Суд задовольнив клопотання й надав тимчасовий доступ до наступної документації ПриватБанку: документації та програмних засобів (у разі їх наявності), що регулює порядок надання електронного підпису працівникам банку, клієнтам і перевірку факту його використання, тобто підписання відповідних документів; документації систем (підсистем) «Папка24» та «ПриватДок», яка містить інформацію про використання у відповідних системах наступних ідентифікаторів: IP-адреси, МАС-адреси, логіна та пароля користувачів тощо; технічного опису систем документообігу ПриватБанку, які називаються «Папка24» та «ПриватДок».

Крім того, як з'ясувалося з іншого судового рішення, детективи Бюро 18 жовтня провели обшук у рамках розслідування справи ПБ й вилучили деякі документи. Їх повернення через суд домігся власник. Суддя зобов'язав НАБУ повернути речі.

Нагадаємо, аудиторська компанія Kroll розповіла, як використовували ПриватБанк для шахрайства.

Раніше НАБУ отримало доступ до номерів засновників компаній-пустушок у справі ПБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: