Холодницький розповів, на якій стадії перебуває розслідування щодо ПриватБанку

Читать на русском
Керівник Антикорупційної прокуратури зазначив, що в рамках справи Привату досліджуються підстави для рефінансування.
Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження про рефінансування ПриватБанку вивчає законність дій Національного банку України і підстави для рефінансування, а також має намір долучити до справи матеріали перевірки компанії Kroll.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповіли керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«28 лютого я підписав листа директору НАБУ з приводу стану слідства в цьому провадженні. Досліджуються всі матеріали, зокрема, і про те, як так сталося, що ПриватБанк потребував значного рефінансування, куди поділося це рефінансування. Також з'ясовується, чи були законними дії посадових осіб Нацбанку», - зазначив глава САП.

За його словами, це кримінальне провадження розслідується в двох векторах. Холодницький додав, що САП має намір долучити до матеріалів висновок Kroll.

«У рамках розслідування ми подавали міжнародно-правові доручення і на Кіпр, і до низки країн Європи. Аудит треба проводити, зараз пробуємо отримати висновок Kroll, також хочемо його внести до своєї доказової бази», - підкреслив керівник САП.

Нагадаємо, НАБУ продовжує отримувати доступи до документів.

Раніше Бюро отримало доступ до документації банківської системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: