У МЗС Британії розповіли про жорстку розмову з Лавровим

Читать на русском
Джеремі Гант заявив, що якщо Росія продовжить свою політику, їй не знайдеться комфортного місця в світі.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант заявив про «жорстку» розмову, яку він провів із головою МЗС Росії Сергієм Лавровим на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як пише «Слово і Діло», про це Гант розповів у четвер, 27 вересня, в ефірі каналу Sky News.

Голова МЗС Великої Британії зазначив, що у нього з Лавровим відбувся «відвертий обмін думками», який пройшов у складній обстановці.

«Абсолютно неприйнятно російським агентам ГРУ використовувати хімічну зброю на землі Великої Британії», - заявив Гант.

Він також додав, що після отруєння Олександра Литвиненка Росія відчула, що їй все сходить з рук. Але тепер, якщо Росія продовжить діяти в тому ж дусі, «вона не знайде комфортного для себе місця в світі».

Як повідомлялося, в березні на території Великої Британії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка. Нещодавно вони вийшли з коми і почали одужувати.

Пізніше аналогічною речовиною отруїлися жителі Еймсбері Чарлі Роулі та Дон Стерджес. Жінка померла в лікарні, а чоловік прийшов до тями.

Лондон впевнений у причетності Росії до інциденту. На початку вересня в отруєнні Скрипалів звинуватили російських громадян Олександра Петрова та Руслана Боширова.

При цьому Москва стверджує, що не має нічого спільного з подією в Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: