США назвали умови для скасування другого пакету санкцій у «справі Скрипалів»

Читать на русском
Сполучені Штати можуть відмовитися від запровадження другого, більш жорсткого пакета антиросійських санкцій у справі Скрипалів, якщо Москва виконає низку умов.

Сполучені Штати можуть відмовитися від запровадження другого, більш жорсткого пакета антиросійських санкцій у «справі Скрипалів», якщо Москва виконає низку умов.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила представник Держдепартаменту США Маніша Сінгх.

З'ясувалися подробиці інтерв'ю «отруйників Скрипалів»Головний редактор телеканалу RT Маргарита Симоньян розповіла подробиці інтерв'ю Олександра Петрова та Руслана Боширова.
  За її словами, російська сторона повинна надати «надійні гарантії» того, що не використовує і не буде використовувати хімічну та біологічну зброю як в «порушення міжнародного права», так і «проти своїх власних громадян». Крім того, Москва повинна дозволити міжнародним спостерігачам проінспектувати свої хімічні об'єкти.

Сінгх зазначила, що після цього американські законодавці повинні будуть засвідчити, що Росія виконала всі вимоги. Поки ж, додала вона, цього не сталося і США готуються запровадити санкції відповідно до закону 1991 року про контроль за хімічною та біологічною зброєю.

«Вони цього поки не зробили. У зв'язку з цим ми очікуємо крайнього терміну в листопаді, щоб запровадити дуже жорсткий пакет санкцій», - цитує представника Держдепартаменту «РІА Новини».

В кінці серпня 2018 року США запровадили перший пакет нових обмежень проти РФ через «справу Скрипалів». У листопаді Вашингтон повинен приступити до розгляду другого, який передбачає зниження рівня дипломатичних відносин та майже повне згортання торгівлі, але Білий дім може і відмовитися від нього, якщо Москва дасть гарантію в майбутньому не використовувати хімзброю.

Причиною запровадження обмежень став інцидент в британському Солсбері, де 4 березня 2018 року були знайдені без свідомості британський агент, екс-співробітник Головного розвідуправління Росії Сергій Скрипаль і його донька Юлія.

Лондон заявив, що їх отруїли газом класу «Новачок» російського виробництва. Москва категорично заперечує всі звинувачення і вимагає відкритого і незалежного розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: