Отруєння водою в Макіївці: кількість постраждалих зросла

Читать на русском
У Макіївці кількість постраждалих від отруєння становить уже 43 особи. Бойовики замовчують дані. Вони також відмовляються від допомоги.
Ілюстраційне фото.

Кількість постраждалих від отруєння в окупованій Макіївці станом на 27 вересня зросла до 43 осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський в ефірі телеканалу «112 Україна».

Чим допоможе тимчасова адміністрація на Донбасі та чи погодиться Путін?Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив про необхідність створення тимчасової міжнародної адміністрації на Донбасі. Навіщо та чи піде на це РФ, розбирались експерти.

«Сьогодні вранці мені повідомили про ще 4 випадки шпиталізації дорослих людей. Інформацію знову блокують, не дають щось дізнатися, приховують масштаби трагедії, вважаю, що вони набагато більші. У медиків у окупованій Макіївці дуже складна ситуація. У них не вистачає ліків», – сказав Лисянський.

Він зазначив, що за даними медиків, отруєння водою – це найскладніше отруєння.

За його словами, бойовики так званої «ДНР» наразі не контролюють ситуацію.

«Люди беруть воду з колодязів, купують воду в магазинах. Ситуація напружена. Вважаю, потрібно швидко реагувати, завозити воду, допомагати місцевим жителям. Але окупанти прямо зараз відходять від ситуації», – підкреслив представник омбудсмена.

Раніше повідомлялося, що в Макіївці на Донеччині сталося масове отруєння місцевого населення питною водою.

Також «Слово і Діло» писало, що бойовики ігнорують заявки на ремонт шламонакопичувача коксохімічного виробництва, що загрожує аварійною ситуацією з непередбачуваними наслідками для всіх на Донбасі.

Раніше були попередження про те, що Луганській області загрожує екологічна катастрофа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: