В окупованій Макіївці масове отруєння питною водою

Читать на русском
У Макіївці на Донеччині сталося масове отруєння питною водою, госпіталізовано щонайменше 39 людей, серед яких є діти.

В окупованій проросійськими бойовиками Макіївці на Донеччині сталося масове отруєння питною водою, госпіталізовано щонайменше 39 людей, серед яких є діти.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив представник уповноваженої Верховної Ради з прав людини на Донбасі Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

Сергій МоргуновМіський голова Вінниці
Моргунов пообіцяв реалізувати проект з очищення води у дитячих садках у 2019 роціСказано 21 червня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, у міську лікарню Макіївки почали поступати скарги місцевих на погане самопочуття.

Постраждалі скаржилися на біль у животі, блювоту, озноб, підвищення температури. Представник омбудсмена повідомив, що наразі йому відомо про 39 госпіталізованих людей, зокрема двох дітей віком до 9 років.

«Частину людей відправили до лікарні у Донецьк, а звідти я не зміг отримати інформацію. Але кількість шпиталізованих зростає кожну годину», — додав Лисянський.

«Причиною того, що сталося, стала поломка або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо комунальному підприємству «Вода Донбасу», яке контролюється НЗФ «ДНР», напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло», — повідомив Лисянський.

Він додав, що, за словами місцевих жителів, вода сильно пахне хімією і ліками.

Нагадаємо, у Донецькій області внаслідок обстрілів співробітників підприємства «Вода Донбасу» без водопостачання залишаються сім населених пунктів.

Також прокуратура Автономної Республіки Крим спільно із СБУ зафіксувала та припинила незаконний відбір та транспортування води до окупованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: