Україна, Німеччина, Франція та США готують резолюцію про миротворців на Донбасі

Читать на русском
Чотири країни готують резолюцію про миротворців на Донбасі для Радбезу ООН, щоб мати не лише військовий компонент, а й вводити міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент.

Україна разом із міжнародними партнерами, зокрема США, Францією та Німеччиною, готує до внесення на голосування Ради безпеки ООН проект резолюції про введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав у середу, 26 вересня, на полях Генасамблеї ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Укрінформ».

Які країни готові відправити миротворців на Донбас та чи є чого побоюватися?Волкер заявив, що шість країн заявили про готовність долучитися до миротворчої місії ООН на Донбас.

«У нас є домовленість із нашими друзями – Сполученими Штатами, Німеччиною та Францією. Вчора я знову розмовляв із Гайко Маасом, із держсекретарем Майком Помпео, ми внесемо спільну резолюцію», – зауважив Клімкін.

Він уточнив, що йдеться саме про спільний проект документа.

«Для цього потрібно далі тиснути на Росію, оскільки вона намагається відбиватися руками й ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції», – зазначив міністр.

У зв'язку з цим він звернув увагу, що важливо мати не лише військовий компонент місії ООН на Донбасі, але також вводити міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент.

«Оскільки інакше Росія й надалі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої «миротворчої операції» – це почати процес регіоналізації та федералізації України», – пояснив Клімкін.

Як відомо, Київ наполягає на введенні місії ООН на всю непідконтрольну територію Донецької та Луганської областей, зокрема й на кордон з РФ.

Москва говорить, що миротворці мають розміщуватися лише на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже наявної місії ОБСЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: