Донбас на межі екологічної катастрофи: в СЦКК зробили заяву

Читать на русском
Українська сторона СЦКК висловили стурбованість і попередили, що Донбас на порозі екологічної катастрофи.

Бойовики ігнорують заявки на ремонт шламонакопичувача коксохімічного виробництва, що загрожує аварійною ситуацією з непередбачуваними наслідками для всіх.

Про це йдеться у заяві української сторони СЦКК, яку оприлюднили у прес-центрі штабу АТО, пише Слово і Діло.

«Термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО "Інкор і Ко" біля н.п.Новгородське», - заявили в СЦКК.

За даними СЦКК, велика кількість опадів та сезонні коливання температури потребують негайного проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача, серед яких - відновлення всмоктуючого пристрою трубопроводу повернення освітленої води з шламонакопичувача до підприємства для переливу хімічнонебезпечних речовин через дамбу, обстеження дамби та шламопроводів; відбір проб рідини та твердих відкладень та відсипання глиною дамби шламонакопичувача.

Відродження Луганської області: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники«Слово і Діло» продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності мажоритарників, оглядом обіцянок луганських нардепів щодо відродження регіону.

Уточнюється, що складений план робіт, проте бойовики не дають ніяких гарантій безпеки через що немає можливості приступити до ремонту.

Вони висловили стурбованість і попередили, що це ставить Донбас на поріг екологічної катастрофи.

«Подібні дії ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі жителі по обидва боки лінії розмежування» - сказано в заяві.

Раніше, були попередження про те, що Луганській області загрожує екологічна катастрофа.

Як повідомлялося, на Донбасі обстріляли патруль ОБСЄ. У штабі АТО тим часом повідомляють про продовження обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: