У ЗСУ розповіли про завдання бази ВМС в Азовському морі

Читать на русском
В українських Збройних силах повідомили, чим займатиметься військово-морська база в Азовському морі.

База Військово-морських сил України на Азовському морі, яку планують створити до кінця року в Бердянську, буде мати серед пріоритетних напрямків діяльності нейтралізацію російської мінної загрози.

Про це в ефірі Громадського заявив заступник начальника штабу командування ВМС Збройних сил України з євроатлантичної інтеграції Андрій Риженко, повідомляє «Слово і Діло».

«Основним завданням бази буде захист портів Азовського моря і забезпечення безпеки судноплавства, що передбачає проведення протимінних заходів. Це – пріоритетний напрямок розвитку військово-морських сил», – сказав він.

Риженко нагадав, що через морських мін неодноразово страждали судна прикордонних військ України.

«Теперішній статус внутрішніх вод дозволяє опоненту застосовувати мінну зброю практично необмежено і з різних платформ», – зазначив він.

Також Риженко розповів, що серед човнів, які вже є в розпорядженні Військово-морських сил ЗСУ в Азовському морі, є два артилерійські бронекатери, які будуть оснащені сучасними «сканерами бокового огляду» – сонарними системами, необхідними для безпечного проведення протимінних заходів.

Нагадаємо, Україна направила два кораблі ВМС в Азовське море. Раніше президент України Петро Порошенко закликав до санкцій проти РФ через ситуацію в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: