Стало відомо, скільки спецназівців відправлять до Азовського моря

Читать на русском
Державна прикордонна служба України посилить патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів, відправивши близько 270 спецназівців.

Державна прикордонна служба України посилить патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів, відправивши близько 270 спецназівців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

Чи здатна Україна захистити Азовське море?Георгій Тука заявив про те, що Україна розглядає силовий сценарій вирішення ситуації в Азовському морі. Оцінили ситуацію експерти.

«Нарощуємо зусилля з морського спецназу, а це - близько 270 людей, які будуть нести службу в підрозділах по акваторії Азовського та Чорного морів», - заявив він.

За його словами, до кінця року кількість особового складу спецназу Держприкордонслужби буде збільшена до 1000 осіб, які будуть нести службу по всьому периметру країни.

«Необхідно розуміти, що агресор, як кажуть, не спить, нарощує свої зусилля, і ми повинні дати гідну відсіч у випадку якихось форс-мажорних обставинах», - наголосив Цигикал.

Нагадаємо, на тлі російських провокацій в Азовському морі Збройні сили України посилюють свої позиції на цьому напрямку.

В акваторію Азовського моря перекинули два броньовані артилерійські катери Лубни та Кременчук Військово-морських сил України.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий заявляв, що США передадуть Україні катери, які посилять здатності армії в Чорноморському басейні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: