ВМС розповіли про перехід кораблів до Азовського моря

Читать на русском
Україна реалізувала своє право на вільне плавання Керченською протокою і не просила дозволу на це у РФ.

Перехід через Керченську протоку в Азовське море українських військових кораблів відбувався досить складно та супроводжувався небезпечними інцидентами з боку військових сил РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це командування Військово-Морських Сил ЗСУ повідомило в Facebook.

Стало відомо, коли на Азовському морі з'явиться військово-морська база ЗСУНа Азовському морі до кінця 2018 року планується створення військово-морської бази Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України.

«Сьогодні, 23 вересня, пошуково-рятувальне судно Донбас і морський буксир Корець пройшли Керченську протоку. При цьому Військово-Морські Сили ЗСУ не просили дозволу у країни-агресора, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою і Азовським морем згідно з Конвенцією ООН і міжнародних угод», - ідеться в повідомленні.

У командуванні підкреслили, що перехід кораблів до Керченської протоки і через неї відбувався досить складно.

«На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувалися розвідувальним кораблем Чорноморського флоту Приазов'я та прикордонними сторожовими кораблями РФ Аметист і Дон. У Керченській протоці для безпосереднього супроводу було задіяно понад десяти кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ», - вказали в ВМС.

Нагадаємо, українське пошуково-рятувальне судно A500 Донбас і морський буксир A830 Корець прямують з Одеси до Бердянська, де стануть основою нової військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Президент України Петро Порошенко привітав вихід в Азовське море двох українських військових судів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: