Порошенко закликав до санкцій проти РФ через ситуацію в Азовському морі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, закликав міжнародне співтовариство запровадити санкції проти Росії.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, закликав міжнародне співтовариство запровадити санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Азовському морі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко в ООН розповів про мілітаризацію окупованого КримуПрезидент України Петро Порошенко закликав Генеральну Асамблею ООН негайно вжити заходів через розміщення Росією потужного військового потенціалу в окупованому Криму.

«Брутальні дії [Росії в Азовському морі] повинні бути відкинуті як незаконні. Вони вимагають жорсткої відповіді, в тому числі політики санкцій і інших заходів», - завив український лідер.

В останні місяці Росія здійснювала регулярні спроби розширити зону свого впливу в Азовському морі, блокуючи і затримуючи українські кораблі.

23 вересня українські судна увійшли в виняткову економічну зону Росії біля берегів Криму і пройшли під Кримським мостом.

Президент України Петро Порошенко привітав вихід в Азовське море двох українських військових судів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: