З'ясувалися подробиці інтерв'ю «отруйників Скрипалів»

Читать на русском
Головний редактор телеканалу RT Маргарита Симоньян розповіла подробиці інтерв'ю Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Головний редактор телеканалу RT Маргарита Симоньян розповіла подробиці інтерв'ю Олександра Петрова та Руслана Боширова, яких Велика Британія звинувачує в отруєнні британського шпигуна, екс-працівника Головного розвідуправління (ГРУ) Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це пише «Слово і Діло».

Отруєння Скрипалів: хронологія подійПоліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

«Я їх не шукала. Справжні (наскільки це можна перевірити) Петров і Боширов зателефонували мені самі», – написала вона в своєму каналі в Telegram.   Вона зазначила, що немає сумнівів у тому, що це ті самі Петров і Боширов, яких шукають у Британії. За її словами, вони відповіли на всі поставлені запитання, що стосуються «причетності» до справи Скрипаля.

За їхніми словами, вони приїхали до Лондона з туристичною метою. Це була не бізнес-поїздка: Петров і Боширов хотіли «відірватися». Вони відвідали Солсбері 3 березня, провели там близько півгодини або годину й гуляли. Вони також розповіли, що повернулися до міста наступного дня для огляду визначних пам'яток.

Напередодні, 12 вересня, російський президент на Східному економічному форумі розповів, що Петров і Боширов є цивільними особами й не пов'язані з криміналом.

«Нехай вони прийдуть кудись, наприклад, до засобів масової інформації», – порадив глава держави.

Скрипаля та його дочку Юлію знайшли без свідомості в Солсбері 4 березня. Після лікування обидвоє прийшли до тями. За версією британської сторони, Скрипалі зазнали впливу нібито виробленого в Росії нервово-паралітичної речовини класу «Новачок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: