З ректорату медуніверситету Богомольця зникли документи – МОЗ

Читать на русском
З ректорату медичного університету ім.Богомольця зникли документи, виплати стипендій, зарплат і комунальних платежів заблоковані.

З ректорату медичного університету імені Богомольця зникли документи, виплати стипендій, зарплат і комунальних платежів заблоковані.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, пише «Слово і Діло».

МОЗ призначив нового в. о. ректора НМУ імені БогомольцяМОЗ призначив Олександра Науменка в. о. ректора НМУ ім. Богомольця. Відповідний наказ підписаний у Міністерстві від 7 вересня.

У відомстві розповіли, що в навчальному закладі працює комісія, яка перевіряє фінансово-господарську діяльність, дотримання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна університету з 1 жовтня 2015 до 18 вересня 2018 року.

Комісія виявила, що в приміщенні ректорату відсутні документи, що регулюють роботу закладу – оригінал Статуту університету, оригінал і копії ліцензій на здійснення освітньої діяльності, оригінал і копії сертифікатів на акредитацію, правила внутрішнього трудового розпорядку, документація щодо захисту персональних даних працівників університету, накази про призначення, звільнення, переведення та відпустки, накази про встановлення надбавок і премій співробітникам, бюджетні запити та розрахунки до бюджетних коштів, річний план закупок і протоколи засідань тендерного комітету.

Зараз їх місцеперебування невідоме. У МОЗ пояснили, що відсутність цієї документації фактично унеможливлює функціонування університету. Крім того, виявилося, що на робочих місцях відсутні більш ніж 80 працівників ректорату. В тому числі працівники бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії та інших структурних підрозділів університету. У відомстві звинуватили в інциденті колишнього ректора університету Катерину Амосову та її прихильників.

«Через злочинну діяльності екс-керівництва університету фактично вся фінансова діяльність закладу поки що зупинена», – заявили там.

У МОЗ звернулися до Держказначейства за роз'ясненнями, а також попередили про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків.

«Є дані про те, що на працівників Держказначейства чиниться тиск із метою забезпечити платежі за підписом осіб, звільнених із НМУ», – резюмували в МОЗ.

Напередодні Печерський суд Києва поновив на посаді ректора Катерину Амосову, однак МОЗ назвав таке рішення незаконним і подав апеляцію. Це вже не перше звільнення Амосової з посади ректора. 2 квітня МОЗ звільнив голову медуніверситету після зриву іспиту для майбутніх стоматологів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: