В МОЗ відреагували на відновлення Амосової на посаді ректора

Читать на русском
У МОЗ заявили, що вважають незаконним рішення Печерського суду міста Києва про відновлення Катерини Амосової на посаді ректора

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до Національної поліції та ГПУ для розслідування діяльності Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету.

Про це повідомила прес-служба МОЗ, ише Слово і Діло.

В заяві вказано, що міністерство вживатиме всіх необхідних заходів у межах закону для припинення злочинної діяльності екс-адміністрації закладу, що ганьбить репутацію найбільшого медичного університету країни та призвела до управлінського хаосу, який загрожує розкраданням бюджетних коштів.

У МОЗ заявили, що вважають незаконним рішення Печерського суду міста Києва про відновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

МОЗ заявляє, що таке рішення суду обмежило можливості міністерства як засновника вишу, і це ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту.

20 лютого 2018 року в Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що Амосову відсторонили від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця, оскільки вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Тим часмом, МОЗ призначив нового в.о ректора НМУ імені Богомольця.

Як відомо,20 вересня суд відновив Амосову на посаді ректора університету імені Богомольця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: