Медуніверситет імені Богомольця заблокували невідомі

Читать на русском
Роботу ректорату Національного медичного університету ім. Богомольця в середу, 15 серпня, заблокувала група невідомих осіб.

Роботу ректорату Національного медичного університету ім. Богомольця в середу, 15 серпня, заблокувала група невідомих осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, пише «Слово і Діло».

Зазначено, що вхід до будівлі університету був заблокований групою невідомих під керівництвом аспіранта НМУ Василя Гилюка, зазначені особи нікого не пускали на територію установи.

«Невідомі особи заблокували ректорат НМУ імені Богомольця. Сьогодні вранці, 15 серпня, призначений Міністерством охорони здоров'я на посаду в. о. ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити на своє робоче місце», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Кучин розповів, що невідомі перебувають і всередині університету.

Також повідомляється, що за вказівкою зловмисників охоронці НМУ застосували фізичну силу й завдали тілесних ушкоджень працівниці Департаменту управління персоналом і кадрової політики Міністерства охорони здоров'я. Чиновниця прибула до університету для ознайомлення адміністрації НМУ з наказом про призначення в. о. ректора.

«На місце події викликали поліцію, з приводу скоєного потерпіла звернулася до райвідділу поліції з відповідною заявою», - доповіли в МОЗ.

У міністерстві такі дії зловмисників вважають «саботажем» і відзначають, що доля всіх документів, які там знаходяться, невідома, оскільки «зараз немає можливості контролювати те, що відбувається в стінах університету».

«МОЗ України наголошує на неприпустимості таких дій, оскільки блокування роботи офіційно призначеного в. о. ректора може перешкодити своєчасному завершенню вступної кампанії до Національного медуніверситету та негативно позначитися на початку нового навчального року», – попередили у відомстві.

Раніше в МОЗ спростували повторне поновлення Амосової на посаді.

Також нагадаємо, що Мінфін просить МОЗ зменшити бюджетні «апетити» на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: