У НАБУ прокоментували заяву Розенблата про фальшиві бурштинові законопроекти

Читать на русском

В Антикорупційному бюро повідомили, що почеркознавча експертиза дійсно встановила, що деякі підписи під законопроектами належать не нардепам.
Борислав Розенблат і Максим Поляков

Почеркознавча експертиза дійсно встановила, що окремі підписи від імені народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова під законопроектами №5436 і №5437, що є предметом розслідування бурштинової справи, зроблені не ними, але політики знали про внесення таких ініціатив від їхнього імені, а також здійснювали низку дій для їх погодження та розгляду у Верховній Раді.

Про це йдеться у відповіді Національного антикорупційного бюро на запит журналіста «Слова і Діла».

«У результаті процесуальних дій детективи НАБУ вилучили вищевказані проекти законів, а також листи, подання, порівняльні таблиці, пояснювальні записки тощо, які оформлювалися за підписом зазначених у запиті нардепів, у зв'язку з внесенням цих законопроектів на розгляд Верховної Ради», – зазначають у Бюро.

«Почеркознавчою експертизою отриманих документів встановлено, що окремі підписи від імені зазначених у запиті нардепів, які містяться на них, виконані не самими нардепами, а іншими особами. Однак, попри це, досудовим розслідуванням вказаного провадження достовірно встановлено, що зазначені нардепи на момент вчинення відповідних злочинних дій знали про внесення на розгляд Верховної Ради зазначених законопроектів від їхнього імені, а також особисто вчинили низку дій, спрямованих на забезпечення їх погодження та розгляду», – йдеться в листі.

Також у НАБУ підкреслили, що зазначені обставини підтверджуються достатнім обсягом належних і допустимих доказів. На думку відомства, ці докази дають обґрунтовані підстави для підозри та обвинувачення нардепів у скоєнні злочинів.

Як відомо, Розенблат та його адвокат заявили, що почеркознавча експертиза встановила фальшивість підписів двох нардепів під законопроектами №5436 і №5437. За словами адвоката Розенблата, його клієнт не здійснював жодних дій в інтересах агента Катерини. Сам політик також спростував підписання цих законодавчих ініціатив.

Нагадаємо, суд дозволив Полякову виїжджати за кордон.

Раніше НАБУ завершило розслідування «бурштинової справи».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: