Клімкін та заступник Помпео обговорили загрози РФ

Читать на русском
Український керівник Міністерства закордонних справ обговорив із заступником генсека США загрози збоку РФ.
Джон Салліван і Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Клімкін та заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Джон Салліван обговорили вимагання та залякування з боку Росії, які вона здійснює за допомогою своїх енергетичних проектів.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

За інформацією Держдепу, зустріч пройшла за лаштунками Генеральної асамблеї ООН. Однією з головних тем стало використання Росією енергетичних питань заради вимагання та залякування України.

«Заступник державного секретаря США Джон Салліван зустрівся сьогодні із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним за лаштунками Генеральної Асамблеї ООН. Вони обговорили низку питань, включно зі спільними зусиллями проти шкділивого впливу Росії, використання Росією енергетичних проектів заради здирництва та залякування України та інших європейських союзників», – йдеться в заяві Держдепу.

Крім того, сторони обговорили політичні та економічні реформи в Україні, а також їхню імплементацію. Заступник генсека додав, що США не визнають спробу окупації Росією українського Криму.

«Також було обговорено прогрес України в імплементації політичних та економічних реформ. Заступник державного секретаря наголосив, що США не визнають спробу анексії Криму Росією, та наголосив на потужній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку США», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, «Нафтогаз» почав новий арбітраж у суперечці з «Газпромом». Раніше російська енергетична компанія заявила, що суд зняв арешт з її активів у Великобританії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: