У «Нафтогазі» прокоментували новий штраф Коболєву

Читать на русском
У компанії заявили, що платять зарплати і премії співробітникам за рахунок додаткових надходжень, а не з платежів громадян за спожитий газ.

У НАК Нафтогаз мають намір оскаржити штраф голові компанії в 1700 грн за неподання інформації про виплату премії після перемоги в Стокгольмському суді.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на прес-конференції у вівторок, 25 вересня, заявив головний виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко, повідомляє УНН.

Премії для «Нафтогазу» на $46 мільйонів: від кого чекати пояснень?Працівникам компанії Нафтогаз виписали премії на 46 мільйонів доларів після перемоги в Стокгольмському арбітражі.

Він зазначив, що компанія і раніше вдало оскаржила штрафи, накладені на адміністрацію.

«Це така вже традиція, коли пан Коболєв на міжнародній арені захищає Україну, а українські суди, регулюючі органи накладають на нього штрафи. Як минулий штраф в українських судових органах ми змогли відбити, довести, що це абсурд. Так, мені здається, що ми в цьому випадку в апеляційному суді, суді вищої інстанції доведемо, що це не було обгрунтоване рішення. Ми будемо його оскаржувати», - повідомив Вітренко.

Також Вітренко заявив, що НАК Нафтогаз виплачує зарплати, премії і фінансує свої витрати за рахунок додаткових надходжень.

«Ми отримуємо наші зарплати, премії і фінансуємо всі наші витрати за рахунок додаткових надходжень, а не з тих грошей, які платять українці за спожитий газ. Ми отримали більше 2,1 млрд доларів від «Газпрому» у вигляді газу за рішенням Арбітражу. Цей газ ми продали на українському ринку, отримавши за нього гроші», - сказав Вітренко.

Нагадаємо, голову Нафтогазу оштрафували за відмову дати інформацію про премії.

Раніше стало відомо, що Нафтогаз виплатить бонуси правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі в суперечці з Газпромом. Затверджений розмір бонусів - 1% від суми виграшу по транзитному контракту (в даному випадку - $ 4,56 млрд). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі $ 45,6 млн.

Зазначалося, що основна частина цих грошей - до 75% - буде розподілена між головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим і головним комерційним директором компанії Юрієм Вітренком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: