ДФС відхилила скаргу «Нафтогазу» на багатомільярдний штраф Коболєва

Читать на русском
ДФС завершила перевірку скарги НАК Нафтогаз України щодо законності накладеного на голову НАК Андрія Коболєва штрафу в сумі 8,3 мільярда гривень.

ДФС закінчила перевірку скарги НАК «Нафтогаз України» щодо законності накладеного на голову НАК Андрія Коболєва штрафу в сумі 8,3 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив в. о. голови ДФС Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

Ні кола, ні двора: чим володіє голова «Нафтогазу» КоболєвЯкщо в державній базі майна про людину немає даних, значить, або вона дійсно нічим не володіє (навіть 1/3 земельної ділянки чи квартири), або приховує відповідну інформацію.

Проведена ДФС перевірка встановила, що постанови Енергетичної митниці державної фіскальної служби про накладення на голову «Нафтогазу України» Андрія Коболєва персонального штрафу в розмірі 7 і 1,3 млрд грн були винесені на законній підставі.

За його словами, рішення про застосування штрафних санкцій було ухвалене Енергетичною митницею на підставі отриманої доказової бази.

«Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатися його результатів», – зазначив Продан.

Він також додав, що якщо законодавство зобов'язує митницю ухвалювати відповідні рішення, він не бачить механізму, як можна діяти інакше.

«Митниця виконує безпосередньо норми законодавства. Сьогодні виникло питання в документі або ж у правильності документу, який став підставою того, що цей обсяг газу був від «Газпрому» наданий «Нафтогазу України», – додав чиновник.

Нагадаємо, що ДФС виписала голові «Нафтогазу» Андрію Коболєву штраф на 8,3 млрд грн через відмову компанії оформлювати та оплачувати поставки «Газпрому» на непідконтрольні Україні території Донбасу.

Пізніше в президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору та в. о. голови ДФС перевірити обґрунтованість цього штрафу.

Після цього в ДФС заявили, що штраф виписаний не персонально Коболєву, а державній компанії, яку він очолює. При цьому Коболєв вирішив судитися з ДФС через штраф на 8,3 млрд грн.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» з більшості оспорюваних положень контракту на транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: