Суд визнав Коболєва винним у наданні не всієї інформації про премії «Нафтогазу»

Читать на русском
Суд визнав керівника правління Нафтогазу винним у скоєнні адміністративного правопорушення.
Андрій Коболєв

Суд визнав голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва винним у невиконанні законних вимог народного депутата Сергія Власенка, а саме в наданні неповної інформації про премії компанії, й оштрафував його на 1700 гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Шевченківського районного суду міста Києва Василь Волошин, повідомляє «Слово і Діло».

Коболєв своєю відповіддю від 2 липня надав неповну інформацію на звернення Власенка від 7 червня про виплату правлінням НАК «Нафтогаз України» собі та працівникам компанії премії в розмірі понад 45 мільйонів доларів, оголошеної на пленарному засіданні Верховної Ради, чим не виконав законних вимог народного депутата, за що передбачена адміністративна відповідальність згідно з ч. 1 ст. 188-19 КУпАП.

Своєю чергою на засіданні представник Коболєва просив суд закрити це провадження, мотивуючи тим, що «Нафтогаз України» надав повну та вичерпну інформацію, яка могла бути надана компанією відповідно до вимог чинного законодавства у відповідь на депутатський запит.

На засіданні нардеп Власенко підтримав протокол і зазначив, що відповідь на запит була неповною, при цьому відомостей, які охороняються законом, а саме персональних даних він не вимагав.

Вивчивши матеріали, суддя ухвалив рішення про визнання Коболєва винним за ч. 3 ст. 188-19 КУпАП. Також на нього наклали стягнення в 1700 грн штрафу й зобов'язали сплатити 352 грн судового збору.

Раніше стало відомо, хто в «Нафтогазі» отримав багатомільйонні премії. Нагадаємо, що чиновники «Нафтогазу» отримали ще не всю премію. Водночас у ГПУ почали розслідувати мільйонні премії в компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: