Багатомільярдний штраф Коболєву визнали незаконним

Читать на русском
Подільський райсуд Києва скасував рішення Енергетичної митниці оштрафувати голову Нафтогазу Андрія Коболєва на 7 мільярдів гривень.

Подільський райсуд Києва скасував рішення Енергетичної митниці оштрафувати голову «Нафтогазу» Андрія Коболєва на 7 мільярдів гривень.

Як інформує «Слово і Діло», рішення було винесене 23 липня й оприлюднене напередодні, пише enkorr.

Ні кола, ні двора: чим володіє голова «Нафтогазу» КоболєвЯкщо в державній базі майна про людину немає даних, значить, або вона дійсно нічим не володіє (навіть 1/3 земельної ділянки чи квартири), або приховує відповідну інформацію.

Суд не знайшов правопорушень у діях «Нафтогазу» як компанії та Коболєва як посадової особи й закрив розпочату Енергомитницею справу про порушення митних правил, в рамках якої був виписаний штраф.

У лютому Коболєв заявив, що ДФС повідомила йому про накладення двох персональних штрафів на суму 7 млрд грн і 1,3 млрд грн. Гроші він мав сплатити протягом 15 днів.

Пізніше президент Петро Порошенко доручив генпрокурору Юрію Луценку перевірити законність штрафу Коболєву.

Нагадаємо, голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв і комерційний директор Юрій Вітренко отримали близько 70% від усієї суми премій за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: