Опалювальний сезон-2019: з'ясувалося, чи вистачить Україні запасів газу

Читать на русском
У Нафтогазі заявили, що газу в підземці достатнього для того, щоб Україна успішно пройшла опалювальний сезон.

** У НАК «Нафтогаз» повідомили, що запасів газу достатньо для проведення опалювального сезону.**

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на інформацію підприємства в Twitter.

Чи є ризик зриву опалювального сезону в Україні?Керівник НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв вважає, що відбувається саботаж запуску нормальної роботи ринку газу.

«Газа в підземці достатньо, щоб Україна пройшла опалювальний сезон. Якщо до підземки буде закачано 16 або 16,1 мільярда кубометрів газу, це призведе до того, що в нас буде суттєвий резерв у підземці на початок опалювального сезону. На сьогодні в підземці вже 15,9 мільярда кубометрів газу», – повідомили в «Нафтогазі».

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз України» підвищив на жовтень ціни на природний газ для промислових споживачів до 11,2-12,2 тис. грн за тисячу кубометрів (без ПДВ), що на 9,4-9,7% більше порівняно з цінами вересня.

Так, ціна на газ для промислових споживачів, які споживають від 50 тис. куб. м на місяць, за умови відсутності заборгованості за газ і на умовах передоплати, встановлена ​​на рівні 13 438,8 грн/тис. куб. м, на умовах оплати за фактом поставки – 14 586 грн/тис. куб. м.

У прейскуранті «Нафтогазу» існують іще чотири категорії споживачів: споживачі, в яких щомісячні обсяги споживання нижче 50 тис. куб. м; постачальники для подальшої реалізації газу, що фінансується з державного та місцевих бюджетів установам та організаціям, а також промисловим споживачам; 100-відсоткові дочірні підприємства НАК; оператори ГРС (газ на виробничо-технологічні витрати, втрати та власні потреби).

Також нагадаємо, Україна домовилася з МВФ щодо цін на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: