«Нафтогаз» візьме участь у новому етапі тристоронніх газових переговорів

Читать на русском
Нафтогаз України візьме участь у тристоронніх газових переговорах Україна-Росія-ЄС на експертному рівні 12-13 вересня.

«Нафтогаз України» візьме участь у тристоронніх газових переговорах Україна-Росія-ЄС на експертному рівні 12-13 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі компанії.

«Північний потік-2»: віце-прем’єр розповіла про перемовини з європейськими державамиУкраїна ніколи не погодиться на реалізацію Північного потоку-2, а європейські політики сприйняли позицію Києва. Коментар в інтерв'ю для Слово і Діло.

Російську сторону на майбутніх переговорах представлятиме заступник міністра енергетики Анатолій Яновський, європейську – керівник відділу внутрішніх енергетичних ринків генерального директорату з енергетики Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт, передає «Інтерфакс-Україна».

Наступні тристоронні переговори міністрів енергетики Росії та України й віце-президента Єврокомісії з енергетики Мароша Шефчовича щодо транзиту російського газу до Європи через територію України після 2019 року заплановані на жовтень.

Нагадаємо, що наприкінці травня Україна та Євросоюз домовилися почати тристоронні переговори за участю Росії щодо транзиту газу до Європи.

За підсумками переговорів 17 липня в Берліні була досягнута домовленість, що група експертів високого рівня зустрінеться в середині вересня для обговорення питання транзиту газу з РФ до ЄС через Україну після 2019 року.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова продовжити контракт на транзит газу через Україну в разі врегулювання спору між «Нафтогазом» і «Газпромом».

Водночас у самому «Нафтогазі» підкреслили, що згадані Путіним два спори вже були врегульовані в Стокгольмському арбітражі. І проблема лише в тому, що «Газпром» не виконує рішення арбітражу – не постачає газ в Україну за цінами, які визначив арбітраж, і не платить нам $2,6 млрд компенсації, яку визначив арбітраж.

Відзначимо, що раніше голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів «Північний потік-2» та «Турецький потік» транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: