Гандзюк вперше розповіла про замах на себе

Читать на русском
Працівниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк назвала напад із застосуванням кислоти спробою заставити її замовчати на декілька місяців.

Працівниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк назвала напад із застосуванням кислоти спробою заставити її замовчати на декілька місяців.

«Задача полягала у тому, щоб вимкнути мене на декілька місяців», – заявила вона в інтерв'ю Громадському, пише «Слово і Діло».

Справа Гандзюк: суддя доповнив кваліфікаціюСлідчий у справі про напад на херсонську активістку й чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу вбивства на замовлення.

За словами Гандзюк, те, що кислоту вилили їй на голову, свідчить про те, що напад був замахом на вбивство. «Якби хотіли просто попередити або понівечити, лили б на руки, ноги, на обличчя — куди завгодно. Але літр кислоти, який вилили на голову», - додала потерпіла активістка.

Вона також заявила, що бачила обличчя нападника «збоку» і могла б його упізнати. За її словами, затримані підозрювані є виконавцями нападу.

Напад на виконувачку обов'язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більш ніж 35% тіла).

Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

Чотирьох підозрюваних (безпосереднього виконавця замаху, покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. П'ятого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: