Напад на Гандзюк: підозрюваного Новікова відпустили

Читать на русском
Сестра підозрюваного у нападі на активістку Катерину Гандзюк Миколи Новікова заявила, що його відпустили з-під варти.

Сестра підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Миколи Новікова заявила, що його відпустили з-під варти.

Як повідомляє »Слово і Діло», в коментарі »Українській правді» жінка розповіла, що Новікова звільнили з-під варти навіть до розгляду апеляції.

Напад на Гандзюк: встановили місце продажу кислотиУ правоохоронців з'явилися чіткі фотографії другого можливого підозрюваного в нападі на Гандзюк.

«Я прийшла сьогодні до суду, де мали розглядати апеляцію й мав бути відеозв'язок зі свідками зі Львова щодо його алібі. Поки чекала в суді, прийшов прокурор і сказав, щоб я їхала забирати брата, він не винен», – сказала вона.

Своєю чергою адвокат Новікова Камілжан Шадманов заявив, що апеляція була відкликана.

«Я відкликав свою апеляцію. За 15 хвилин до початку засідання прокурор показав постанову про закриття кримінального провадження щодо мого підзахисного», – сказав він.

Напад на Катерину Гандзюк скоїли 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла). Чиновницю з опіками доправили до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні, а згодом перевели до Києва. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий.

6 серпня суд заарештував Миколу Новікова, підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк. Пізніше Новіков заявив про наявність алібі.

Сама Гандзюк заявляла, що не впізнає Миколу Новікова. За її словами, це «на 99% це випадкова людина».

19 серпня були затримані ще троє осіб за підозрою в організації та співучасті у скоєнні замаху на Гандзюк. Одного з них, Віктора Горбунова, підозрюваного в придбанні сірчаної кислоти, суд узяв під варту до 16 жовтня.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, в справі про напад на Катерину Гандзюк фігурують шестеро підозрюваних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: