Напад на Гандзюк: чому відпустили Новікова

Читать на русском
Журналісти та активісти знайшли свідків, які підтвердили алібі Новикова. Під час нападу на Гандзюк він перебував за сотні кілометрів від місця злочину.

Слідчі відпустили підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Миколу Новікова через його додаткові свідчення, які він раніше приховував.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прокуратурі Херсонської області, передає Insider.

Луценко назвав імовірних організаторів замаху на ГандзюкГенеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що до гучного замаху причетні службовці правоохоронних і державних органів.

«У зв’язку з додатковими свідченнями, отриманими від підозрюваного, які, до речі, раніше він приховував від слідства, була встановлена його непричетність до скоєння злочину. В зв’язку з цим прокуратурою області закрите кримінальне провадження щодо Новікова через відсутність у його діях складу злочину», – розповіли у відомстві.

Там також зазначили, що постанова про закриття справи передана до ізолятора тимчасового тримання для звільнення затриманого з-під варти, однак «говорити про те, що слідство помилялося, підстав немає».

Як відомо, раніше органи досудового слідства ухвалили рішення про закриття провадження щодо Новікова й звільнили його з-під варти.

Ще раніше журналісти й активісти знайшли свідків, які підтвердили алібі Новікова, засвідчивши, що в день і час нападу на Гандзюк він перебував разом із ними за кількасот кілометрів від місця злочину.

Напад на Катерину Гандзюк скоїли 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла). Чиновницю доправили до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні, а згодом перевели до Києва. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий.

6 серпня суд заарештував Миколу Новікова, підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк. Пізніше Новіков заявив про наявність алібі.

Сама Гандзюк заявляла, що не впізнає Миколу Новікова. За її словами, це на 99% випадкова людина.

19 серпня були затримані ще троє осіб за підозрою в організації та співучасті у скоєнні замаху на Гандзюк. Одного з них, Віктора Горбунова, підозрюваного в придбанні сірчаної кислоти, суд узяв під варту до 16 жовтня.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, в справі про напад на Катерину Гандзюк фігурують шестеро підозрюваних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: