Справа Гандзюк: у поліції розповіли подробиці

Читать на русском
Сергій Торбін, якого підозрюють в організації нападу на активістку та керуючу справами виконкому Херсонського міськради Катерину Гандзюк, мав 3 дисциплінарні стягнення. Його вигнали з поліції.

За період служби в міліції Сергій Торбін, якого підозрюють в організації нападу на активістку та керуючу справами виконкому Херсонського міськради Катерину Гандзюк, мав 3 дисциплінарних стягнення.

Як писало «Слово і Діло», про це УП розповів речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Замах на Гандзюк: стан активістки погіршивсяУ радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яку облили кислотою, погіршився стан здоров'я.

«За період служби (3 роки – ред.) Торбін мав три дисциплінарних стягнення: зауваження, догану та попередження про неповну посадову відповідність», – говорить Тракало.

За його словами, Торбін закінчив Херсонське училище міліції в 1997 році й тоді ж заступив на посаду оперуповноваженого відділення карного розшуку Суворовського РВ УМВС України в Херсонській області.

Але вже в січні 2000 року Торбіна звільнили з правоохоронних органів.

Як повідомлялося, колишній учасник АТО Сергій Торбін, якого слідство вважає організатором нападу на Гандзюк, – єдиний серед 5 фігурантів справи Гандзюк не зізнався в скоєнні злочину.

Четверо із затриманих зізналися слідчим, що отримали пропозицію за грошову винагороду здійснити напад на Гандзюк. Слідство поки не має версій щодо замовника нападу на Гандзюк.

Нагадаємо, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради Катерину Гандзюк.

Згідно з висновком експертів, проти жінки застосували концентровану сірчану кислоту.

Поліція розслідує справу за статтею замах на вбивство з особливою жорстокістю.

Загалом у справі про напад на Гандзюк станом на ранок 22 серпня було відомо про 6 підозрюваних. Пізніше одного з фігурантів Миколу Новікова відпустили й справу проти нього закрили, тому підозрюваних залишилося 5.

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід четвертому підозрюваному в нападі на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: