Напад на Гандзюк: суд заарештував нових підозрюваних

Читать на русском
Суд арештував ще двох підозрюваних у нападі на активістку Катерину Гандзюк. За даними ЗМІ прізвище одного з підозрюваних чоловіків – Віктор Торбін.

Херсонський міський суд арештував на 60 діб ще двох підозрюваних у нападі на активістку Катерину Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало. За його словами суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За даними УП, прізвище одного з підозрюваних чоловіків – Віктор Торбін.

Адвокат зачитав звернення від «Української добровольчої армії», де вказано, що Торбін брав активну участь у зоні проведення антитерористичної операції і захищав українські позиції біля селища Піски, був в складі батальйону, який у 2014 році захищав українські позиції в Донецькому аеропорту, брав активну участь у захисті українських позицій біля шахти «Бутівка», також був у складі батальйону неподалік Авдіївки.

Адвокат клопотав про обрання для Торбіна запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Нагадаємо, що 17 серпня поліція повідомила про затримання двох осіб, які підозрюються в нападі на Катерину Гандзюк. Серед затриманих - Віктор Горбунов 1991 року народження, який раніше був оголошений в розшук як особу, яка підозрюється в покупці сірчаної кислоти.

19 серпня були затримані ще троє підозрюваних. Таким чином кількість затриманих за підозрою в організації і співучасті в скоєнні замаху на вбивство Катерини Гандзюк зросла до п'яти осіб. Більшість із затриманих були учасниками АТО на Донбасі.

Також 20 серпня стало відомо, що суд заарештував Віктора Горбунова - другого підозрюваного в замаху на вбивство активістки, співробітниці міськради Херсона Катерини Гандзюк.

Згідно з висновком експертів, проти жінки застосували концентровану сірчану кислоту. У неї пошкоджено 40% тіла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: