В Україні запустили в обіг нову банкноту

Читать на русском
Сьогодні 20-гривнева банкнота зразка 2018 року стає законним платіжним засобом. Українцям не потрібно обмінювати банкноти старого зразка на нові.

В Україні з 25 вересня вводиться в обіг оновлена ​​20-гривнева банкнота.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Національного банку України.

Нацбанк пояснив, чому гривня не популярнаГривня за місяць подешевшала до долара США на 1,3 відсотка. Регулятор пояснив знецінення гривні погіршенням кон'юнктури готівкового валютного ринку.

Повідомляється, що з 25 вересня 20-гривнева банкнота зразка 2018 рік стає законним платіжним засобом. Вона перебуватиме в обігу одночасно з банкнотами 20 гривень зразка 2003 року. Українцям не потрібно обмінювати банкноти старого зразка на нові.

Також цими банкнотами НБУ заміщуватиме зношені та пошкоджені старі купюри. Загалом цього року буде надруковано близько 60 мілйьонів банкнот номіналом 20 гривень.

Станом на 1 вересня 2018 року в готівковому обороті перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 грн на суму майже 2,5 млрд грн (близько 4,4% від загальної кількості банкнот у готівковому обігу).

Нагадаємо, Національний банк України має намір випустити 140 мільйонів і 145 мільйонів штук монет номіналом 1 та 2 гривні. Вони замінять паперові гривні.

Як відомо, з 1 липня 2018 року припинений додатковий випуск у готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок, а також набули чинності правила округлення загальної в чеку суми готівкових розрахунків.

Раніше стало відомо, які банкноти найчастіше підробляють в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: