Європейський Центробанк показав, як будуть виглядати нові банкноти

Читать на русском

Центральний банк продемонстрував зразки нових банкнот 100 євро і 200 євро, які випустять в обіг 28 травня 2019 року.

Європейський Центральний банк продемонстрував зразки нових банкнот номіналом 100 євро і 200 євро, які випустять в обіг 28 травня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на офіційному сайті ЄЦБ.

Від старих банкнот нові відрізняються, більшим і чітким зображенням номіналів, активним використанням в дизайні рельєфних зображень і написів, що змінюють колір при розгляданні під різними кутами, а також розміщенням на них портрета фінікійської царівни Європи (у вигляді голограми і водяного знака) і додаткових захисних елементів. Колірна гамма купюр залишилася колишньою.

Член виконавчої ради ЄЦБ Ів Мерш наголосив на особливому значенні банкнот номіналом 100 євро, які залишаються одними з найбільш затребуваних банкнот в світі.

За словами Мерша, загальна кількість таких купюр, що перебувають в обігу в єврозоні та за її межами, перевищує кількість банкнот номіналом 5 і 10 євро.

Мерш визнав, що частка розрахунків готівкою знижується, проте відбувається це повільно, а готівкові гроші як і раніше мають ряд переваг перед будь-якими іншими способами оплати.

Зокрема, такі платежі можна проводити негайно і без залучення будь-яких посередників.

Однією з головних причин випуску нової серії євробанкнот Мерш назвав необхідність боротьби з фальшивомонетниками.

За його словами, нові банкноти буде складніше підробити і в той же час для звичайних людей стане простіше переконатися в достовірності купюри.

Нагадаємо, що оновлені купюри номіналом в 5 євро вийшли в 2013 році, 10 євро - в 2014 році, 20 євро - у 2015 році і 50 євро - в 2017 році.

Нові банкноти номіналом 500 євро, які, на думку ЄЦБ, занадто спрощують ведення протизаконної діяльності, вирішено не випускати.

Раніше стало відомо, які банкноти найчастіше підробляють в Україні.

Також в НБУ розповіли про ситуацію з фальшивими банкнотами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: