НБУ заборонив банкам працювати з банкнотами РФ із зображенням Криму

Читать на русском
Заборона поширюється також на операції, які здійснюються при купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

НБУ заборонив банкам і фінансовим установам України здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами й монетами Центрального банку РФ із зображенням об'єктів, розташованих на окупованій українській території.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, передає «Слово і Діло».

Заборона поширюється також на операції, які здійснюються при купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Падіння гривні та подорожчання євро: якими будуть тенденції осеніУ Нацбанку заявили, що немає жодних передумов для валютних коливань і гривня стабілізується. Тим часом до головного кошторису країни заклали курс 29,3 гривні за долар. Яким буде курс, розповіли експерти.

Також фінансовим установам та «Укрпошті» забороняється при проведенні переказу приймати і/або видавати готівку іноземної валюти – банкноти (банківські квитки) та монети Центрального банку Російської Федерації із зображенням карт, символів, будівель, пам'ятників, пам'яток археології, архітектури, історії та всіх інших об'єктів на окупованій українській території.

Відповідні заборони на здійснення операцій із такими банкнотами й монетами встановлені постановою правління Національного банку від 13 жовтня 2017 року №103 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України та проведення деяких валютних операцій».

Цим документом внесені зміни до інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, інструкції про ведення касових операцій банками в Україні.

Постанова набуває чинності із 17 жовтня 2017 року.

Раніше Нацбанк скасував печатки на документах.

Нагадаємо також, що в Нацбанку розповіли, чому долар повзе вгору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: