Мосійчук ініцюватиме перевірку зустрічі Порошенка із Ситником

Читать на русском
Під час нічної зустрічі президента Петра Порошенка з директором НАБУ Артемом Ситником обговорювався законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Під час нічної зустрічі президента Петра Порошенка та директора НАБУ Артема Ситника, на якій, за словами останнього, обговорювався законопроект «Про Вищий антикорупційний суд», мав місце конфлікт інтересів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Ігор Мосійчук, повідомляє «Слово і Діло».

Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у серпніУ серпні рекордсменом за обіцянками став мер Івано-Франківська, який запевнив, що в місті заборонять нічний продаж алкоголю. Решта політиків здебільшого давали обіцянки на тему доріг.

Він нагадав, що Ситник не є суб’єктом законодавчої ініціативи, а Вищий антикорупційний суд розглядатиме справи, які розслідує НАБУ, в тому числі визначатиме законність дій детективів і прокурорів САП.

«Неформальне спілкування директора НАБУ Артема Ситника із суб’єктом законодавчої ініціативи президентом України П. О. Порошенком щодо норм цього законопроекту є нічим іншим, як конфліктом інтересів. Під час цього спілкування директор НАБУ Артем Ситник мав намір, впливав, а, можливо, й вплинув на суб’єкта законодавчої ініціативи. При цьому він нікому (!!!) не повідомляв в установленому законом порядку про конфлікт інтересів, який мав місце під час цієї зустрічі. Ініціюватиму відповідну перевірку цього факту компетентними органами», – повідомив Мосійчук.

Як писало раніше «Слово і Діло», в помічників нардепа від Радикальної партії детективи НАБУ проводили обшуки. За інформацією журналіста, слідчі дії були пов'язані з кримінальним провадженням за фактом можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації нардепом Мосійчуком. Зокрема, йдеться про приватний будинок у селі Білогородка в Київській області загальною площею 497,6 кв. м, який оформлений на водія політика Андрія Дзюбенка. Водночас, за версією слідства, будинок будується за гроші Мосійчука, його дружина робила там ремонт, а сам він із нею проживає в ньому, хоча в декларації будинок не вказаний.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до деяких документів у справі Мосійчука.

Також НАБУ отрималодоступ до мобільного телефону дружини Мосійчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: