Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у серпні

Читать на русском

У серпні рекордсменом за обіцянками став мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який дав 16 запевнень, у тому числі збудувати три електрозаправки, а також заборонити продаж алкоголю у вечірні години. Стабільно в лідерах за кількістю обіцянок залишається міністр інфраструктури України Омелян, який у липні дав 21 обіцянку, а в серпні був трохи скромнішим і обмежився лише п'ятьма. Серед народних депутатів минулого місяця найбільш балакучим виявився Ігор Мосійчук, що дав 6 запевнень. 5 обіцянок на рахунк голови Донецької військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.

Марцінків має намір заборонити в Івано-Франківську продаж будь-яких алкогольних напоїв із 22:00 до 8:00. «Буквально найближчим часом сесія міської ради ухвалить рішення про заборону торгівлі з десятої години до восьмої години ранку будь-якими алкогольними напоями. Це стосується супермаркетів і невеликих магазинчиків», – заявив мер у середині серпня. Також він обіцяв провести перевірку мережі магазинів АТБ за фактом продажу алкоголю після 22:00.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв найближчим часом заборонити продаж алкогольних напоївСказано 19 серпня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не оминув увагою мер Івано-Франківська шкільну тему, запевнивши, що наступного року в місті утеплять 12 навчальних закладів. «Комплексно утеплюємо більш ніж 20 шкіл і дошкільних навчальних закладів. На сьогодні на завершальному етапі перебувають 7 садків. Також ми готуємося оголошувати тендер для 4 шкіл, а в планах на наступний рік ще 12 навчальних закладів», – заявив він.

Також Марцінків пообіцяв остаточно вирішити питання зовнішнього освітлення навчальних закладів у 2019 році й заявив про намір збудувати ще 5 дитячих садків.

Ще мер Івано-Франківська планує збудувати три нові електрозаправки протягом 2019 року. «Ми виграли європейський грант на будівництво трьох електрозаправок. Тому в Івано-Франківську будуть протягом наступного року збудовані три нові електрозаправки», – повідомив він.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв в 2018 році запустити швидкісний поїзд Київ-Мукачево й запевнив, що до херсонського аеропорту зайде щонайменше один лоукост. «Я впевнений, що мінімум один лоукост там буде, можливо, навіть один і плюс другий», – заявив він.

Також міністр пообіцяв, що цього року в Україну доставлять 30 перших локомотивів General Electric, які перевозитимуть вантажі.

Ще Омелян планує створити Центр транспортних інновацій. «Ми плануємо створити Центр транспортних інновацій, який стане майданчиком для розвитку hyperloop-технологій. Сучасна ефективна транспортна система є запорукою економічного зростання країни та підвищення рівня життя населення», – зазначив він.

Щодо доріг, то, за словами міністра, з 2020 року на ремонт і будівництво доріг в Україні витрачатиметься більш ніж 65 мільярдів гривень щорічно.

Не менше за міністра інфраструктури перейнявся «дорожним питанням» народний депутат Ігор Мосійчук, велика частина серпневих обіцянок якого так чи інакше стосувалася саме цієї теми.

Нардеп запевнив, що Радикальна партія планує зареєструвати низку законопроектів, що стосуються безпеки руху на дорогах.

«Ми з командою Радикальної партії доб'ємося того, щоб восени парламент у другому читанні ухвалив наш із лідером Олегом Ляшко законопроект про підвищення кримінальної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. Зараз на дорогах гине більше людей, ніж на сході України – це, по суті, другий фронт.

Потрібно вбити звичку сідати за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Зробити це можна лише за допомогою жорстких санкцій, передбачених нашим законом. Крім того, ми плануємо внести законопроект про дотримання якості доріг та законопроект, що стосується врегулювання пасажирських перевезень», – написав Мосійчук у Facebook.

Також він пообіцяв, що вся техніка Гребінківського дорожньо-ремонтного пункту залишатиметься в громаді доти, доки не буде створена організація для її обслуговування. «Коротше, я сказав голові громади й особисто беру на контроль. Жодна одиниця техніки з Гребінки не вийде доти, доки не буде створена організація, яка обслуговуватиме дороги», – заявив політик.

Нардеп узяв на себе зобов'язання зробити все для того, щоб Славомир Новак пішов у відставку з посади голови «Укравтодору», після того як чиновник проігнорував вимогу активістів відзвітувати про гроші, витрачені на будівництво доріг.

Крім того, Мосійчук запевнив, що Радикальна партія ініціюватиме запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за завдання шкоди пасікам.

Не оминув дорожню тему й голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, який пообіцяв провести середній поточний ремонт трьох доріг у Слов'янському районі загальною протяжністю 20,5 км – Майдан-Андріївка, Черкаське-Олександрівка та Слов'янськ-Майдан.

Також Куць обіцяє, що до кінця 2018 року мінімум 235 дітей-сиріт отримають житло. Крім того, в планах у голови Донецької ВГА збудувати в Вугледарі повітряну лінію електропостачання до станції освітлення води.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, на нашому порталі ви можете прочитати інтерв'ю з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Раніше ми писали, як українські мери займаються школами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: