НАБУ отримало доступ до мобільного телефону дружини Мосійчука

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро отримали доступ до інформації по мобномеру дружини члена українського парламенту Ігоря Мосійчука.
Владлена Карпенко та Ігор Мосійчук

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації за абонентським номером, що належить дружині народного депутата від фракції «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука в рамках кримінального провадження за фактами ймовірного декларування недостовірної інформації, в якому проводилися обшуки в близького оточення політика.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва близько тижня тому, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, Мосійчук у березні 2015 року придбав будинок у селі Білогородка, Києво-Святошинського району Київської області, але право власності зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка. Однак сам нардеп факт придбання заперечує. Детективи встановили, що в період із 2011 до 2016 року Дзюбенко не отримував необхідний для купівлю цього будинку розмір доходів.

У Бюро додали, що нардеп із дружиною Владленою Карпенко в'їхали в зазначений будинок не пізніше грудня 2016 року і постійно там проживають. За словами детективами, крім Дзюбенка у Мосійчука є ще один водій, обидва вони залучалися до придбання і доставку побутової техніки, а також меблів. У НАБУ додали, що дружина Мосійчука брала безпосередню участь у замовленні робіт із ремонту та облаштування вищезгаданого будинку, придбання побутової техніки та меблів.

У Бюро просили надати доступ до інформації за номером Карпенко і ще двох номерів, які мали з'єднання з номерами дружини Мосійчука та його водіями. Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ.

Нагадаємо, Мосійчук повідомив, що НАБУ нагрянули з обшуками до його помічникам.

Пізніше в Бюро підтвердили обшуки у оточення нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: