НАБУ отримало доступ до деяких документів у справі Мосійчука

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро отримали доступ до документації, яка стосується приватного будинку, де живе Ігор Мосійчук.
Ігор Мосійчук

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції «Радикальної партії» Ігором Мосійчуком детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до документів щодо купівлі-продажу приватного будинку, в якому зараз проживає політик разом з дружиною.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Мосійчук у березні 2015 року придбав будинок у селі Білогородка, Києво-Святошинського району Київської області, але право власності зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка. Однак сам нардеп факт придбання заперечує. Детективи встановили, що в період із 2011 до 2016 року Дзюбенко не отримував необхідний для покупки цього будинку розмір доходів.

НАБУ встановило, що перед купівлею зазначеного будинку його колишній власник отримав його разом із землею в подарунок. У зв'язку з чим, детектив просив надати тимчасовий доступ до договорів про передачу будинку з землею в вигляді подарунка, а також про купівлю-продаж землі та будинки в 2015 році водієм Мосійчука.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ також отримало доступ до мобільного телефону дружини Мосійчука, яка, за версією слідства, безпосередньо займалася ремонтними роботами в будинку.

Пізніше, Мосійчук відреагував на вказане судове рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: